Усмихнати, цветни и с награди 450-те мажоретки от страната и Шумен сложиха финал днес на ХI мажоретен фестивал „Мадарски конник“. След като вчера те украсиха центъра на Шумен и дефилираха по бул. „Славянски“, днес в зала „Арена Шумен“ съставите показаха съчетанията си в дисциплините „батон на място“, параден и традиционал корпус, „пом пон“.

След оспорвана надпревара, продължила над 4 часа станаха ясни и победителите.

Вдисциплината „батон на място“ във втора възрастова група трети са „Пъстра палитра“ от град Левски, втори са „Изида“ Свиленград, първи „Прима“ Нови пазар. В трета възрастова група отборът на ОУ „Княз Борис“ Бургас е трети, втори са мажоретките от „Екстрийм“ Русе. Първото място спечели „Прима“ Нови пазар. В четвърта възрастова група третото място е за състава на „Екстрийм“ Русе, второто за „Изида“ Свиленград, а първото за „Ритмик“ Шумен.

В дисциплината „параден корпус“ първи се нареди съставът на „Прима“ Нови пазар.

В „традиционал корпус„ в трета възрастова група първи са мажоретките на „Ритмик“ Шумен, втори е съставът на „Каприз“ Тервел. В четвърта група второто място спечелиха момичетата от „Пъстра палитра“ Левски, а победител е „Изида“ Свиленград“.

В атрактивната дисциплина „пом пон“ във втора възрастова група трети се нареди съставът на СУ „Васил Левски“ Шумен, втори е този на „Пъстра палитра“ Левски, първи са мажоретките от СУ „Трайко Симеонов“ Шумен. В трета възрастова група победител е „Каприз“ Тервел, втори са момичетата от „Рок старс“ Русе, трети - „Ескрийм“ Русе.

В четвърта възрастова група първата награда е мажоретките на „Ритмик“ Шумен, втори са  „Екстрийм“ Русе, трети „Пъстра палитра“ Левски. Награда получиха и момичетата от 175-а гимназия. Тя бе за достойно представяне, тъй като отборът не бе в пълен състав.

Домакините от клуб „Ритмик“ раздадоха и специални награди. Призът за дебют получиха  съставите от „Рок старс“ Русе и на 157-а гимназия от София.

За отбор с най-добър стайлинг наградата отиде при „Екстрийм“ Русе. За най-атрактивна мажоретка бе определена Десислава Пенева от „Рок старс“. Призът за най-оригинална хореография в дисциплината „батон“ бе присъдена на „Прима“ Нови пазар за танцът пасо добле.  Наградата за най-добра хореография в дисциплината „пом пон“ бе танцът „Папагалите от Рио“, изпълнен от мажоретния състав на клуб „Ритмик“ Шумен.

Купи и грамоти за блестящото си представяне бяха присъдени на всички мажоретни състави от детските градини.

ШУМ.БГ