Отборът на „Шумен“ отстъпи на „Бъки“ в Габрово с 26:31 (14:12) в първа среща от суперфиналната серия за титлата по хандбал при жените.

В зала „Орловец“ домакините от Габрово успяха да поведат още в началото на мача и шуменки трябваше да ги догонват в резултата. В края на първата част това стана минута преди края на полувремето шуменки отстъпваха само с гол 12:13. Почти със съдийския сигнал Тодорова от „Бъки“ отбеляза попадение и на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 14:12.

Разликата от два гола се задържа в първите минута на втората част. В 36-ата минута габровки направиха силни атаки и постепенно увеличиха преднината си, която стана 6 гола – 22:16. Момичетата от Шумен опитаха да намалят аванса на домакините и стигнаха до 23:19. Състезателките на „Бъки“ направиха няколко бързи атаки, завършени с гол и отново дръпнаха с шест гола. Шуменки не успяха да стигнат до обрат и загубиха срещата.

Вторият мач от серията за титлата е на 16 май в зала „Арена Шумен“ от 19,00 часа. Ако тази среща бъде спечелена от „Шумен“, предстои трети двубой, който отново ще е в Габрово.

ШУМ.БГ