Футболистите на „Волов“ надиграха днес убедително съперника си от „Бенковски“ Бяла и записаха победа със 7:0, като още на полувремето поведоха с 4:0. Срещата бе от 30-ия кръг на Трета североизточна лига, а двата тима играят във втората седмица на групата.

Гостите от Бяла бяха на ст. „П. Волов“ само с 11 играчи, които не успяха да противодействат на домакините и мачът се игра през повечето време на една врата.

Домакините от Шумен започнаха да атакуват още в началото на двубоя и първият гол падна в 18-ата минута. Разписа се капитанът на шуменци Симеон Савов. До края на полувремето „Волов“ вкара още три попадения. Голмайстори за тима станаха: Христо Димитров в 35-ата минута, Сонер Кязим в 42-ата минута и Теодор Тодоров в 44-ата минута.

През втората част шуменци продължиха натиска си. В 59-ата минута Сейхан Ахмед увеличи преднината на „Волов“, след като бе точен за 5:0. На два пъти през втората част шанс за гол се откри и пред гостите. В 62-ата минута те получиха право да изпълнят пряк свободен удар, но топката мина над вратата на шуменци. Минути по-късно Димитър Живков излезе сам срещу вратаря на „Волов“, но ударът му не бе точен.

Футболистите на „Волов“ довършиха съперника си с още два гола до края на срещата, а и пропуснаха доста положение. За 6:- се разписа Сонер Кязим в 64-ата минута. Седмото попадение в мача вкара Иван Цонев.

С тази победа „Волов“ заема 11-то място в групата с 20 т., а днешната победа почти сигурно спаси отбора от изпадане от групата. До края на първенството остават три кръга, като в единия „Волов“ почива. Шуменските футболисти гостуват на 24 май на „Устрем“ в Дончево, а на 1 юни посрещат „Локомотив“ Русе.

ШУМ.БГ