ЦСКА съзря целенасочена атака от "Лудогорец" след края на сезона и коментира двубоя на прекия си съперник за титлата. В петък тимът от Разград победи "Черно море" с 4:1 и си гарантира осма поредна титла, докато ЦСКА надви "Ботев" (Пловдив) с 1:0, за да завърши втори на точка зад шампионите.

Двубоят в Разград се игра при съмнително отстраняване на шестима от основните играчи на "Черно море", които дори не попаднаха в групата. Треньорът на варненци Илиан Илиев обяви, че това е решение на ръководството и препрати следващи въпроси към тях.

Преди двубоя се появи информация, че Георги Илиев, Георги Китанов, Виктор Генев, Пламен Димов, Петър Витанов и Иван Дюлгеров са били подложени на детектор на лъжата. След двубоя бяха разпространени нови твърдения, че това е направено заради двубоя с ЦСКА във Варна на 4 май. Тогава червените спечелиха с 3:1, ден след напускането на треньора си Любослав Пенев. Изваждането от групата на играчите повдигна съмнения, след като за разлика от друг път "Черно море" не обяви на сайта си причина футболистите да отсъстват.

Във въпросната среща вратарят Китанов, дори не игра, след като е преотстъпен от ЦСКА и няма право да играе срещу тима, който държи правата му.

"Дневник" потърси многократно пресслужбата на "Черно море" за коментар, но варненският клуб не отговаря на мобилните си телефони.

"За да се отклони вниманието от случващото се на стадиона в Разград, което в крайна сметка реши изхода на първенството, услужливо сайтове и медии подеха в хор новата долнопробна и откровена лъжа", пишат от ЦСКА. "Искаме отговорно и категорично да заявим, че клубът ни не използва подобни начини за печелене на срещите си. Обвиненията срещу нас са инсинуации, целящи да ни компрометират и същевременно да прикрият очевадната липса на феърплей при решаване на спора за титлата".

От Борисовата градина задават въпрос как "всичко избухва 20 дни по-късно" и обявяват, че Китанов няма право да играе срещу ЦСКА по договор. "Не можаха ли да измислят нещо ново, а повтарят порното отпреди 7 години в Перник".

ЦСКА изразява и възмущение от отношение на медии към клуба. Червените дори заплашват да преразгледат "участието ни в договора за собственост на телевизионните права и ние да не бъдем отразявани от тези навързани като свински черва медии, сайтове и телевизии".

Дневник