"Милан" няма да играе в Шампионската лига през следващия сезон. В последния кръг "росонерите" спечелиха с 3:2 гостуването си на "Спал", но се нуждаеха от грешка на някой измежду "Аталанта" и "Интер", които не допуснаха изненада.

"Аталанта" се справи с 3:1 със "Сасуоло" и за пръв път в историята си ще участва в Шампионската лига.

От своя страна, "Интер" преодоля трудно с 2:1 "Емполи". В герой за "нерадзурите" се превърна вратарят Самир Ханданович, който направи страхотни намеси в края на мача.

"Интер" поведе гол на Балде Кейта в началото на второто полувреме, а по-късно Мауро Икарди пропусна дузпа. "Емполи" изравни в 76-ата с чрез Хамед Траоре, което работеше в полза на "Милан", но пет минути по-късно Раджа Наинголан върна преднината на "Интер".

След последния кръг "Аталанта" и "Интер" събраха по 69 точки и заеха съответно трета и четвърта позиция, които ги класират за Шампионската лига. Титлата за осма поредна година грабна "Ювентус", а "Наполи" е втори.

"Милан" остана на една точка от мечтата. "Росонерите" завършиха пети с 68 точки и отново ще играят във втория по сила турнир Лига Европа. За последно "Милан" беше част от Шампионската лига през сезон 2013-14.

ДНЕВНИК