След изтегляне на жребия за реда на участниците в Международния конкурс “Панчо Владигеров” за специалност “Пиано” днес започва първия състезателен тур.

Участниците ще се явят в следния ред: Богдан Иванов - България, Кионгми Лим - Южна Корея, Мартина Табакова - България, Мила Михова - България, Мария - Десислава Стойчева - България, Кристиян Тодоров - България, Симеон Гошев - България, Елена Минко - Русия, Николай Желязков  - България, Мингке Зу - Китай
Симеон Златков - България.

Състезателният тур се провежда в зала "проф. Венета Вичева". Конкурсът е в три тура за двете специалности - “Пиано” и “Цигулка". До трети тур се допускат не повече от 6 участници за всяка една специалност.

Първият тур е до 20 минути за всеки участник и включва изпълнение на произведения от 4 различни автора, като се препоръчва те да са от различни стилове, като между тях задължително присъства един етюд по избор на Шопен и една от пиесите на Панчо Владигеров - “Девет години станаха Йонке” оп. 25 №4, из Български песни и танци, Меланхолия оп. 37 №2, из Акварели, Ариета оп. 51 № 4, из Сюита от пет пиеси.

Жребият за реда на участниците в специалност "Пиано" бе изтеглен вчера, а днес и утре /28 и 29 май/ се провежда първия тур.

Журито, което ще оценява  изпълнителите в клавирната специалност е в състав - председател Людмил Ангелов и членове -  Александър Розенблат от Русия, Борислава Танева и Иво Калчев от България, Войчех Свитала от Полша, Леонел Моралес – Куба/Испания и Ксун Пан – Китай/САЩ ще оценяват.

Жребият за специалност "Цигулка", който ще бъде теглен утре ще определи реда на участниците. Състезателните турове в тази специалност ще се провеждат в концертната зала на НЧ "Добри Войников - 1856".

ШУМ.БГ