Левски" ще играе в евротурнирите през следващия сезон. Сините се класираха след успех с 1:0 в баража срещу "Етър".

В герой за "Левски" се превърна резервата Валери Божинов. Нападателят се появи в игра в 71-ата минута, като се разписа с първото си докосване до топката.

Успехът беше от жизнено значение за "Левски", защото участието в първия квалификационен кръг на Лига Европа ще донесе 240 хиляди евро на сините.

Тимът участва за трета поредна година в баража за място в евротурнирите, като излезе победител и в трите. През 2017 г. "Левски" надделя трудно срещу "Верея" с дузпи, а в края на миналия сезон победи с 4:1 "Черно море".

Мачът не предложи зрелище, като интрига имаше единствено в последните 20 минути. Преди това двата отбора действаха предпазливо и не предприемаха рискове.

"Левски" започна по-активно двубоя. Сините опитваха да застрашат вратата на "Етър" предимно с центрирания, но без резултат. Тимът от Велико Търново насищаше зоната около наказателното си поле и не допускаше пролуки в защита.

Първият точен удар дойде в 26-ата минута от Паулиньо, но изпълнението му нямаше достатъчно сила. Надлъгването и предпазливостта продължиха и до края на първата част имаше твърде малко възможности за гол.

В началото на втората част Станислав Костов върна към Илия Юруков, който стреля неточно по диагонала. По-късно двамата си размениха ролите, но от малък ъгъл нападателят на "Левски" не затрудни вратаря Христо Иванов.

Надлъгването между двата отбора продължаваше, като не се виждаше как може да бъде нарушено нулевото равенство.

Влизането на Божинов обаче промени развоя и съживи мача. Нападателят смени Костов и вкара с първото си докосване в 72-ата минута. Божинов се разписа с удар с глава след атака отдясно и подаване на Живко Миланов.

Устремът на "Левски" продължи и Паулиньо имаше добра възможност, но стреля неточно до левия страничен стълб на Иванов.

В търсене на гол "Етър" се впусна в атака. При една от тях Иван Горанов се намеси с шпагат, за да блокира опасен удар.

В заключителните минути "Левски" можеше да убие интригата, но Живко Миланов стреля неточно от фаул.

Дневник