Делян Пеевски от ДПС няма да е евродепутат. Това обяви той в Народното събрание днес, след като се появи на работа за първи път от 19 април 2017 г.

Пеевски бе избран за евродепутат и през 2014 г., но отново се отказа. След днешния му отказ евродепутати от ДПС ще бъдат Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Водач на листата бе лидерът Мустафа Карадайъ, но и той се отказа.

На въпрос на журналисти какво го води в българския парламент, Делян Пеевски каза: "Идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос от вас?". "Аз си ходя в районите, работя. Това е важното за хората. Не смятам, че е само работата в Народното събрание важното за хората", обяви още Пеевски.

Делян Пеевски даде изявление заедно с Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС обяви, че решението и двамата да не бъдат евродепутати е взето от партийното ръководство. После каза, че с Пеевски заедно ще ходят в Брюксел.

"Ето, затова ви казах, че и тук, и в Брюксел ми харесва", отвърна Пеевски. Така той отговори в изборния ден на въпроси на "Дневник" в кой парламент ще предпочете да остане.

"Надделя колективното решение, че ще съм по-нужен в България", каза още Пеевски. На въпрос дали е бил ракетоносител на изборите, той обяви: "Това може да се види от изборните резултати". "Ако не ме питате защо идвам, може да идвам по-често", каза още той.

Дневник