Ръководството на "ЦСКА-София" представи трети проект за нов стадион. Червените показаха идеите на студиото DESET architects за съоръжение с близо 28 хиляди места.

Твърди се, че в проекта "са намерени и решения за паркингите и прилежащата инфраструктура, която да не оказва влияние върху функционирането на алейната мрежа на парка".

"Както е известно, в момента текат сложни процедури между институциите, касаещи бъдещия ни дом в Борисовата градина", казват от футболния клуб.

Преди близо два месеца червените направиха първите стъпки, като показаха два проекта.

Големият проблем пред изграждането на изцяло нов стадион е свързан с ограниченията за строеж в Борисовата градина, предвидени в устройствения план.

Клубът получи публично подкрепа в намеренията си от министерството на спорта, което е собственик на "Българска армия". Министърът Красен Кралев се обяви срещу представения план за Борисовата градина и поиска да се чуе мнението на министерството, който е един от най-големите собственици на имоти в парка.

Преди това Кралев заяви, че пътят до изграждането на нов стадион е формалност. По думите му министерството подкрепя намеренията на "ЦСКА-София", а инвестицията ще се осигури от клуба. На среща с привърженици единият от собствениците на червените, Гриша Ганчев, е казал наскоро, че за построяването на стадиона ще са необходими от 8 до 13 месеца, като идеята е строежът да започне в началото на 2020 г.

Успоредно с това клубът продължава да работи по селекцията си. ЦСКА взе и защитника Петър Занев. До този момент червените привлякоха италианския плеймейкър Диего Фабрини, руския атакуващ полузащитник Денис Давидов и шотландския нападател Тони Уот.

Дневник