Защо парковете, градинките и околоблоковите пространства в Шумен са тревясали и не се поддържат добре. Това попитаха днес на заседание местния парламент общинските съветници Веселин Пенчев, Пламен Петков и Даниела Русева. За проблема те получавали постоянно сигнали от граждани.

На въпросите им отговори кметът Любомир Христов. "Създали сме работна група и сме назначили допълнителни хора на граждански договор. Виждате обаче какво беше времето с дъждовете. Кога да се коси?", попита на свой ред градоначалникът.

Той добави, че няма достатъчно косачи и е трудно да се намират работници за тази дейност. Христов се възмути, че граждани често подавали сигнали на телефон 112 за силен шум от моторните косачки.

Проверка на ШУМ.БГ показа, че част от градинките са окосени, но има още повече, които не са в добро състояние. По-лошо е положението в кварталите.

"Имаме 16 работници с моторни косачки, които работят постоянно. Днес например те са разпределени на 3 групи  - в кварталите "Добруджа", "Боян Българанов" и край Начално училище "Княз Борис I", заяви директорът на Общинското предприятие "Паркове и обредна дейност" Златин Кайряков. Той обясни, че на места тази пролет вече е косено 2 пъти, но призна, че има такива, на които не е минавано. Той пое ангажимента до седмица - две в града да не остане място, което не е косено поне веднъж. 

ШУМ.БГ