Осем души са подали документи в конкурса за нов генерален директор на Българската национална телевизия. Днес беше крайният срок за подаване на кандидатурите. Процедурата беше обявена в началото на май, след като на 22 април Константин Каменаров беше признат от съда за виновен за шофиране в нетрезво състояние и трябваше да освободи поста.

От публикация в сайта на Съвета за електронни медии се вижда, че сред кандидатите за директор на БНТ са спортният журналист Сашо Йовков, журналистът от БНТ и бивш говорител на Румен Петков - Явор Симов. За поста се кандидатира и временно изпълняващият длъжността Емил Кошлуков. Както обяви на 20 май, документи е подал и Сашо Диков. Друг претендент е известният от популярни телевизионни предавания Къци Вапцаров. Останалите кандидати са инж. Радостслав Главчев, Никола Тодоров и Стоил Рошкев.

Оповестяването на допуснатите до процедурата кандидати ще бъде на 25 юни. На 1 юли ще се разбере кои от тях ще бъдат изслушани. Самите изслушвания са планирани за 3 и 4 юли. А на 5 юли ще бъде обявен новият генерален директор на БНТ. 

Дневник