Две съвсем различни модни икони бяха почетени заедно на една от най-престижните модни награди в Ню Йорк: Дженифър Лопес и Барби.

Двете бяха сред няколкото фигури, признати от Съвета на модните дизайнери на Америка (CFDA) на техните годишни награди, които често са определяни като "Оскарите на модния свят".
С ярка рокля с поло на Ралф Лорън в коралов цвят и допълнена от над 43 хил. кристала Лопес получи наградата за "Модна икона" заради нейния "дългогодишно и глобално влияние върху модата", по определението на CFDA. 

Сред предишните носители на отличието са Наоми Кембъл, Бионсе, Джони Деп и Риана.

От сцената тя сподели, че е обичала модата, още като малко момиче, растящо в Бронкс. След това допълни, че да бъде сред всички тези дизайнери и да получи това отличие е "просто мечта".

Изненадващо, куклата Барби на компанията Mattel получи почетната награда на борда на директорите на CFDA за нейното влияние върху модата, както и дизайнерските й колаборации през последните 60 години. Отличието бе връчено от модела и актриса Яра Шахиди, а официалният Инстаграм профил на Барби публикува снимка на куклата в специално изработен за нея модел на Даян фон Фюстенберг.

Дневник