Манчестър юнайтед" привлече първи нов футболист за лятото, след като обяви, че е постигнал договорка със "Суонзи" за нападателя Даниел Джеймс. Футболистът е на 21 години и преминава на "Олд Трафорд" срещу 18 милиона паунда, уточняват от Sky Sports.

Сумата, която "червените дяволи" ще платят е 15 млн., а останалите три са вписани под формата на бонуси.

Джеймс вече е постигнал договорка за личните си условия с "Юнайтед", а срокът на договора му е пет години. Според медиите в Англия крилото е считан за играч, около който мениджърът Оле Гунар Солскяр иска да гради бъдещето на тима си.

Нападателят вече е преминал медицински прегледи, но трансферът му ще бъде обявен по-късно. В момента Джеймс се готви за европейските квалификации на Уелс срещу Хърватия и Унгария.

рез януари футболистът беше близо до трансфер в "Лийдс", след като обяви, че иска да напусне "Суонзи". Той дори премина медицински прегледи, но в последни момент трансферът му пропадна.

Джеймс е роден в Англия, но играе за националния отбор на Уелс, след като неговият баща е родом от страната. Той премина в академията на "Суонзи" през 2014 г. срещу едва 72 хиляди паунда.

За първия тим на "лебедите" той има 33 мача и четири гола.

Дневник