Корнелия Нинова не беше силен лидер, а силов лидер, каза днес пред БНТ членът на Националния съвет на БСП, зам.-председател на парламентарната група на левицата Антон Кутев. Според него силният лидер трябва да събира, а не да разделя, а Нинова се е скарала с всички извън партията и с почти всички в партията.

"Корнелия Нинова ще се запомни с опита си да промени доста основно партията, къде успешно, къде не. Направи много полезни неща и много грешки", отбеляза Кутев, коментирайки свършеното от лидера на партията, който подаде оставка след загубата на изборите.

Като успех на Нинова той посочи победата на Румен Радев на президентските избори. "Тогава тя рискува, но проблемът е, че Корнелия Нинова скачаше от риск в риск и залагаше себе си", е мнението на Кутев.

Според него пленумът на БСП през уикенда е довел до изчистване на позиции и се върви в правилната посока. "Има много обяснения защо загубихме изборите. Аз не вярвам, че можехме да спечелим - 130 хиляди гласа са много. Но можеше да се изравним, можехме по-добре, но кампанията не беше направена както трябва", подчерта Антон Кутев.

Като основно грешка в кампанията той вижда залагането на популизма. "Големите партии не може да изпадат в популизъм, вместо да решават проблеми, да излизат от парламента", поясни той.

Дневник