Трима ученици от СУ "Йоан Екзарх Български" в Шумен намериха портфейл и го предадоха в полицията, откъдето върнаха изгубената вещ на собственика й, съобщиха от Хуманитарната гимназия.

Случката станала преди около час. Седмокласниците Михаил Еленков, Никола Дочев и Боян Живков вървели към училище, когато 13-годишният Михаил почти настъпил портфейл, който бил на земята в района на търговски комплекс „Сити център“, в близост до спирка на градския транспорт.

Учениците установили, че в портфейла има около 100 лева, лични документи и дебитни карти. Заедно момчетата взели решение да потърсят собственика и нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си, уточниха от училището.

Минути след намирането на портфейла децата срещнали един от учителите си – г-н Николай Карев, на когото разказали какво се е случило. С негова помощ се свързали с органите на  МВР.  Малко след това на място пристигнал полицейски служител и ственичката на  портфейла. Жената разказала, че дори не е разбрала как и къде е загубил портфейла. Тя благодарила на седмокласниците за доблестната им постъпка и почерпила децата.

ШУМ.БГ