Двама мъже са хванати да шофират след употреба на канабис, а тракторист е заловен зад волана с алкохол, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

32-годишният П.М. от Шумен шофирал Хонда Симик на 16 юни и около 20:45 часа на бул. “Велики Преслав“ в Шумен /до Винпром/ бил спрян за проверка. Изпробван е с дръг тест, който отчел наличие на канабис. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 343“Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Също под въздействие на канабис бил хванат да шофира водач на мотоциклет Ямаха в Нови пазар. Д.Д. /18г./ бил спрян за проверка на 14 юни около 14:40 часа на ул. “Братя Миладинови“ в  града и е тестван за управление след употреба на наркотични вещества. Младежът не е дал кръвна проба за анализ.

При допълнително извършена проверка в него е намерена около половин грам зелена суха листна маса - по негови данни „марихуана“. Та е иззета, предстои да бъде изследвана лабораторно. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. За извършени престъпления по чл. 343 Б ал. 3 от НК и чл. 354 А ал. 3 от НК са образувани бързо и  досъдебно производства.

Около 22 часа на 14 юни край Нови пазар била извършена проверка на водач на трактор. Установено било, че А.А. /36г./ от село в община Дългопол е седнал зад волана след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,05 промила в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 Б от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ