Най-скъпият футболист в света Неймар може да се раздели с ПСЖ. Подобна новина циркулира от седмици във френската преса, а президентът на парижани Насер ал Хелайфи ги похрани с коментар на ситуацията в клуба. Катарският бизнесмен обяви, че ПСЖ се нуждае от футболисти, които дават всичко от себе си за отбора. Според много анализатори тези думи са отправени именно към Неймар.

"Искам футболисти, които са склонни да дават всичко от себе си за фланелката, отбора и нашия проект. Тези, които не искат са свободни да си ходят", каза Ал Хелайфи пред "Франс футбол" и продължи по темата Неймар. "Разбира се има договори, които трябва да се уважават. Никой не е принуждавал Неймар да подпише с нас. Той много добре знаеше къде отива".

Президентът на клуба добави, че той е първият, който трябва да бъде винен за лошата атмосфера през миналия сезон. Ал Хелайфи обясни, че не иска да има хора със звезден статут в съблекалнята, а футболисти, които да искат да постигат по-големи успехи с парижани.

Наскоро Килиан Мбапе обяви, че иска по-голямо предизвикателство и загатна, че може да се раздели с клуба. Според Ал Хелайфи обаче 20-годишният нападател няма да бъде продаван. Той дори е провел разговор с него по темата.

"Той иска да бъде въвлечен все повече в проекта ПСЖ и да расте заедно с клуба. Ние адмирираме неговата амбиция. Килиан остава в ПСЖ и това е сигурно 200%", добави Ал Хелайфи.

Дневник