Дъжд в Лондон отложи първия мач на Григор Димитров на турнира от сериите АТП 500 в "Куинс". Българският тенисист трябваше да се изправи срещу 18-годишния канадски талант Феликс Оже-Алиасим в последен двубой на централния корт, но срещата беше преместена за сряда.

С тази среща бившият №3 в света трябва да открие сезона си на трева.

Мачовете за деня трябваше да започнат в 14 часа българско време, но постоянни валежи над Лондон объркаха цялата програма. Няколко пъти спираше, а организаторите подготвиха кортовете, но напразно, след като валежите се подновяваха.

При последното обновяване на програмата (16.40 часа местно време) организаторите обявиха, че ако условията позволяват, ще се изиграе само по един мач на двата корта. Всички останали срещи са насрочени за сряда.

Димитров, който е шампион в "Куинс" от 2014 г., никога досега не е играл срещу 21-ия в ранглистата Оже-Алиасим. Канадският талант вече натрупа инерция на трева, като игра финал на турнира в Щутгарт, който загуби от Матео Беретини.

С турнира в "Куинс" Димитров ще се готви за началото на "Уимбълдън" (1 юли). През миналата година в надпреварата българинът достигна до втори кръг, където загуби от Новак Джокович.

"Предвид последните няколко месеца наистина си пожелавам да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Развълнуван съм винаги когато започва сезонът на трева. Дойдох тук малко по-рано, за да се подготвя. Сега ще гледам как се представям във всеки отделен мач и ще опитвам да играя добър тенис", каза Димитров преди турнира.

Бившият №3 в света е зареден с енергия и настроен положително. "Знам, че ако продължа в същия дух, резултатите ще се върнат."

Дневник