Втори пореден ден Григор Димитров не може да изиграе мача си от първия кръг на тенис турнира в "Куинс". Сблъскът на българина с канадския тийнейджър Феликс Оже-Алиасим беше отложен от организаторите за четвъртък, след като прогнозата за времето в Лондон и метеорологичните условия отново не бяха благоприятни.

Срещите в английската столица бяха прекъснати за повече от два часа, докато вървеше едва първият мач за деня между Хуан Мартин дел Потро и Денис Шаповалов. Все пак след 17 часа английско (19 часа българско време) мачовете бяха подновени.

Насроченият за последен на централния корт мач на Димитров беше преместен на корт №1, но така и не започна. Малко преди 19.30 часа местно време организаторите обявиха, че прогнозата е за още превалявания, като изразиха и притеснения от намаляващата светлина на корта.

Така двубоя на Димитров и Оже-Алиасим и срещата Ник Кириос – Роберто Карбайес Баена бяха насрочени за четвъртък. По преварителна информация програмата в четвъртък ще започне много по-рано и първите срещи на сингъл и двойки ще са още в 11 ч. местно време.

Дотук Димитров никога не е играл срещу Алисим. Канадецът направи пробив през миналата година, когато влезе и в основната схема на US Open. Съперникът на Димитров вече натрупа инерция на трева, като стигна до финала на турнира в Щутгарт. Там Оже-Алиасим загуби от Матео Беретини 4:6, 6:7 (11).

Турнирът от сериите 500 е първи за Димитров на трева през годината. Освен в "Куинс" той ще участва и на "Уимбълдън", а общо от двете надпревари има да защитава 55 точки за световната ранглиста. В момента Димитров е №45 в света.

Дневник