Аржентина е заплашен да отпадне изненадващо рано от Копа Америка, след като не спечели и втория си мач в турнира. Лионел Меси и съотборниците му завършиха 1:1с Парагвай в среща от група В и остават на дъното в своя поток с едва една точка.

След като загубиха от Колумбия на старта на турнира, сега "гаучосите" не се справиха и с намиращия се в криза парагвайски отбор, който има само една победа за година и половина.

Аржентинците отново се представиха колебливо, като Меси донесе равенството с точно изпълнена дузпа. Тимът беше заплашен и от загуба, след като "гуараните" пропуснаха на свой ред 11-метров наказателен удар. За 90 минути Аржентина отправи само два точни удара към парагвайската врата.

В последния си мач в групата "гаучосите" срещат Катар и се нуждаят от задължителна победа, за да са поне трети в групата си. Във втората фаза на Копа Америка продължават първите два от всяка от трите групи, както и двата най-добри тима, завършили на трето място.

На стадион "Минейрао" в Бело Оризонте Аржентина направи вяло първо полувреме, в което държеше топката, но нямаше толкова добри положения. Вместо това в 37-ата минута Парагвай поведе.

Мигел Алмирон проби отляво чак до крайната линия и върна топката към връхлитащия в наказателното поле Ричард Санчес. Без подготовка халфът стреля и не остави шансове на Франко Армани – 0:1.

Пасивът на почивката принуди треньора на Аржентина Лионел Скалони веднага да направи промени, като пусна останалия на пейката Серхио Агуеро, а "гаучосите" заиграха с трима в атака.

В 54-ата минута именно Агуеро създаде положение, като върна топката към Лаутаро Мартинес, а неговият удар се отби в ръката на защитник. Първоначално съдиаята Уилтон Сампайо даде сигнал играта да продължи.

Бразилският рефер обаче получи сигнал от видеоасистентите си да използва системата VAR. След преглед на ситуацията той видя игра с ръка на Иван Родриго Пирис и даде дузпа за Аржентина три минути по-късно.


От бялата точка Меси стреля мощно в левия ъгъл на вратаря и изравни.

Само пет минути след попадението на Аржентина парагвайците също получиха право да изпълнят дузпа. Николас Отаменди фаулира отзад Дерлис Гонсалес при опит за шпагат в наказателното поле. Потърпевшият обаче пропусна от 11-те метра, като ударът му беше спасен от Армани.

До края на мача Аржентина пропиля един добър шанс да стигне до победата, след като Лаутаро Мартинес стреля над вратата с глава.

В другата среща от групата Колумбия победи Катар с 1:0, но срещна неочаквани трудности. Победният гол падна едва в 86-ата минута, а негов автор беше Дуван Сапата.

С успеха колумбийците си осигуриха класиране напред, като имат 6 точки от два мача. Катар заема третото място с 1, но и по-добра голова разлика от Аржентина.

Дневник