"Лудогорец" получи тема за размисъл след тежко поражение в приятелска среща. Българският шампион отстъпи с 0:3 срещу "Шахтьор" (Донецк) пред погледа на собствениците си Кирил и Георги Домусчиеви.

"Шахтьор" поведе още в третата минута, когато Марселиньо сгреши в средата на терена, а съперникът се възползва. Тете беше изведен зад защитата от Жуниор Мораеш и вкара.

В 28-ата минута бившият футболист на ЦСКА Мораеш даде много добро подаване към Алан Патрик и бразилецът преодоля Ренан. Третото попадение дойде в 72-ата минута, когато стражът на "Лудогорец" не се справи с далечен удар на Тайсон и Сикан вкара отблизо. Българският отбор имаше няколко възможности, но не се възползва.

Треньорът Стойчо Стоев видя проблеми в отбраната си. "Видя се, че изоставаме от "Шахтьор" на игра с топката, на бързината, срещу сериозен отбор ще ни е трудно само с един дефанзивен халф и двама офанзивни. В атака създаваме опасности, но в защита изнемогваме. Трябва време за новите футболисти - и физически не са подготвени. Трябва да променим да играем малко по-бързо. След като загубим топката, ни е трудно да я вземем", каза той преди "Диема спорт".

"Мисля за мачовете с "Ференцварош", не игнорираме мача за Суперкупата с "Локомотив", но важни са европейските мачове. Трябва да работим върху скоростта, изоставаме в това отношение, а двубоят с "Ференцварош" е след две седмици", заяви Стоев.

В четвъртък "Лудогорец" среща румънския "Ботошани" в последния си приятелски двубой преди официалния старт на сезона с мача срещу "Локомотив" (Пловдив) за Суперкупата.

Дневник