Рафаел Надал спечели най-вълнуващия и очакван двубой в програмата от кръга на "Уимбълдън". Испанецът се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (5), 7:6 (3) срещу Ник Кириос.

Мачът беше оспорван и очаквано предложи моменти на напрежение между двамата състезатели. В следващия кръг Надал ще срещне Жо-Вилфред Цонга, който два пъти е достигал полуфиналите в надпреварата.

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер имаше далеч по-лека задача, като стигна до 6:1, 7:6 (3), 6:2 срещу Джей Кларк.

Голямата изненада за деня дойде от женския турнир, където шампионката Анжелик Кербер отпадна. Германката беше отстранена от 95-ата в света американка Лорън Дейвис след 6:2, 2:6, 1:6.

Надал започна мача силно и ранен пробив му осигури преднина, която ой съхрани до края на сета. В първия сет Кириос записа зрелищен ас - при това от втори сервис, който стана най-бързият в историята на турнира с 230 км/ч. Най-бързият втори сервис, отчетен в класацията на АТП, е на Иво Карлович от Вашингтон 2007 - 232 км/ч.

Надал отиде до съблекалнята преди втория сет и това доведе до недоволство от Кириос, който имаше разговор със съдията. Австралиецът игра добре и излезе победител. Той проби рано, след което при 4:2 испанецът Върна пробива, но веднага след това Кириос отново проби и изравни резултата в мача.

Последваха два сета, в които двамата печелеха сервис-геймовете си, без да допускат възможности за пробив. Надал излезе победител и в двата тайбрека и спечели мача.

Дневник