Големите фаворити в мъжката схема на "Уимбълдън" Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал се класираха за четвъртфиналите в турнира след чисти победи над съперниците си в началото на втората седмица. Двубоите на всеки един от тях продължиха по-малко от два часа.

Осемкратният първенец Федерер се класира за своя 17-и четвъртфинал в Лондон и общо 55-и в турнирите от Големия шлем. Маестрото надви Матео Беретини от Италия с 6:1, 6:2, 6:2 за едва 75 минути. Швейцарецът не срещна никакви проблеми срещу 20-ия в световната ранглиста и се доближи с една стъпка към мечтан полуфинал с Рафаел Надал.

В мача с Беретини Федерер спечели 88% от точките разиграни при своя първи сервис, като почти не грешеше. Маестрото даде само една точка за пробив в хода на целия двубой и записа 24 уинъра, при едва пет непредизвикани грешки.
От другата страна на мрежата Беретини просто нямаше отговор на играта на Федерер. В следващия кръг швейцарецът ще се изправи срещу Кей Нишикори, който победи Михаил Кукушкин с 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Уверено напред продължи и Рафаел Надал, който изглежда все по-впечатляващо на кортовете в Лондон. Испанецът, който има две титли в турнира, победи с 6:2, 6:2, 6:2 Жоао Соуса. Матадорът се нуждаеше от само 1.46 часа, за да стигне до третата си трисетова победа в четири мача дотук в надпреварата. В четвъртфиналите Надал ще играе със Сам Куери.

Убедителен беше и шампионът Джокович, който беше по-бърз от Надал с две минути. Сърбинът победи Юго Юмбер с 6:3, 6:2, 6:3 и си осигури мач с Давид Гофен.

Денят донесе и две големи изненади при дамите – отпаднаха световната №1 Ашли Барти и 15-годишната сензация Кори Гоф. Австралийката Барти загуби с 6:3, 2:6, 3:6 от представителката на САЩ Алисън Риске.4

Така Риске предотврати сблъсък между Барти и носителката на 23 титли от Шлема Серена Уилямс.

В друг интригуващ мач Гоф загуби от бившата №1 Симона Халеп. Румънката се наложи с 6:3, 6:3 само за час и 17 минути.

Турнирът приключи още за Петра Квитова, загубила от Йоана Конта, както и за Каролина Плишкова, която загби изненадващо чешкото дерби с Каролина Мухова.

Дневник