Реваншът за три от титлите в тежката категория в бокса между Антъни Джошуа и Анди Руис може да се проведе в Ню Йорк или Кардиф. Двата града са сред заявилите да приемат двубоя, твърди Би Би Си.

Предложението на Кардиф е мачът да се проведе на "Принсипалити стейдиъм" на 14 декември. В последния момент Ню Йорк се е включил в наддаването с "Медисън скуеър гардън", която прие първия мач между Джошуа и Руис. Предложената дата за провеждането на двубоя е 29 ноември.

Според информацията други две неназовани държави също искат да приемат реванша. И двете няма предишен опит в провеждането на боксови мачове на най-високо ниво, но са финансово изгодни, за да влязат в обсъжданията, съобщава още Би Би Си.

В началото на юни Руис поднесе сензация, след като нокаутира Джошуа в седмия рунд и спечели титлите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO).

Американецът от мексикански произход нанесе първа загуба на британеца при професионалистите. След мача щабът на Джошуа активира клаузата за реванш, като Руис изразяваше желание мачът да се състои в Лос Анджелис или Мексико. 

Дневник