Висшата лига е готова да се справи с трудностите и споровете, които ще възникнат с въвеждането на системата за видеоповторения. Това заяви временният директор на първото ниво в английския футбол Ричард Мастърс.

От следващия сезон Висшата лига също ще използва технологията. Досега системата влизаше в употреба само в някои мачове за купата.

"Прекарахме две години в работа, докато стигнем до този момент. Без съмнение тя (технологията) ще създаде спорове, защото опира до големи решения, но ние сме готови", каза Мастърс.

Употребата на системата предизвиква разнопосочни мнения, като тя породи много спорове по време на световното първенство, в Шампионската лига и другите големи първенства. Най-големи критики има към забавянето на играта, като по думите на Мастърс съдиите във Висшата лига са инструктирани да действат бързо при видеопреглед.

"Феновете искат да видят как тези ясни и очевидни грешки се променят в правилни отсъждания. Но те не искат да виждат как темпото на игра също се променя. Първо трябва да се получи и с отворено съзнание да видим дали наистина работи", допълни Мастърс.

Сезонът във Висшата лига започва на 9 август с мач между "Ливърпул" и "Норич". Първият кръг ще предложи дерби между "Манчестър юнайтед" и "Челси".

Дневник