Двама души са загинали и други 17 са ранени след срутването на вътрешен балкон и стълбище в нощен клуб в южнокорейския град Куанджу, съобщи Би Би Си, цитирайки агенция Yonhap.

Според информацията в клуба е имало спортисти, участващи на световното първенство по плуване. Те са от САЩ, Нова Зеландия, Холандия и Бразилия.

Клубът се намира в близост до мястото, където са отседнали спортистите. В клуба състезатели от мъжкия и женския отбор по водна топка на САЩ са празнували победата на женския тим на световното. Тимът триумфира с титлата за трети пореден път.

Двама южнокорейци на възраст 38 и 27 години са били откарани в болница след инцидента, като впоследствие са загинали. Те не са били състезатели от световното по плуване.

Инцидентът се е случил в 2.29 ч. местно време, като в Coyote Ugly е имало 370 души. По това време в клуба са били представители на няколко отбора по водна топка. С леки наранявания са мъж от състава по скокове във вода и жена от тима по водна топка на САЩ.

"Танцувахме и в следващата минута пропаднахме пет или шест метра и всички се втурнаха да бягат от клуба", заяви капитанът на мъжкия отбор на Австарлия Мат Смол пред Radio Sport.

Дневник