Съдът в Южна Бразилия запорира 57 имота на футболната звезда Роналдиньо заради различни провинения. Бившият бразилски национал не е платил глоби за увреждане на околната среда, а освен това има и натрупани дългове.

Според "Фоля де Сао Пауло" Роналдиньо дължи на хазната над 2.5 милиона долара глоби за екологични нарушения. Бившият футболист е построил незаконно пристанище към къщата си на езерото в Порто Алегре.

Кредитори пък са предприели действия да си върнат други дългове в размер на около 2 милиона долара, които Роналдиньо не е погасил. Заради това документите на бразилеца са отнети и той не може да напуска родината си.

Магистратите в Порто Алегре отказаха коментар пред "Ройтерс", тъй като случаят попада в казусите на съдебната тайна. Адвокатът на Роналдиньо отхвърли обвиненията и отрече, че сметките на неговия клиент са запорирани. Той отказа да влиза в детайли, тъй като уважава съдебната тайна.

Роналдиньо, който е на 39 години, се отказа от футбола през 2015 г. Той е световен шампион с Бразилия от 2002 г. и носител на "Златната топка" през 2005 г.

Дневник