"Левски" отпадна от Лига Европа след нова разгром и загуба с 0:4 от кипърския АЕК (Ларнака). Тимът на Петър Хубчев напуска европейските турнири след две тежки поражения във втория кръг, като получи общо седем гола за две срещи.

На "Герена" и четирите гола за АЕК отбеляза Иван Тричковски, капитанът на кипърския тим.

Загубата е най-тежката за "Левски" в последните 10 години в домакински мач. За последно тимът получи четири гола през 2009 г. срещу "Лацио" в мач от групите на Лига Европа. Съставът игра изключително слабо и без желание, като с нищо не оправда думите, че ще излезе без да губи нищо. За 90 минути "Левски" отправи само четири точни удара, а головите положения се брояха на пръстите на едната ръка.

Треньорът на сините Петър Хубчев подходи офанзивно, както обеща преди началото на срещата и заложи на двама чисти нападатели. След няколко мача на пейката Станислав Костов поведе атаката, заедон с Найджъл Роберта, който направи своя дебют за "Левски".

Сините обаче трябваше да се справят без наказания Живко Миланов, както и Давиде Мариани, който беше продаден ден преди двубоя. Срещата не започна толкова добре за отбора на Хубчев, като в 35-ата секунда Хали Тиам получи контузия. В опит да подаде халфът получи разтежение и напусна терена.

Още в третата минута Роберта можеше да се разпише, като засече центриране на Ивайло Найденов отдясно. Ударът на нападателя обаче беше прекалено слаб и право в ръцете на вратаря на АЕК.

За разлика от "Левски" кипърският тим се възползва още от първата ситуация, която му се откри. В осмата минута Мартин Райнов фаулира Яну в наказателното поле и съдията даде дузпа за АЕК.

От 11-те метра капитанът на гостите Иван Тричковски нямаше проблем да се разпише и да открие резултата.

До края на първото полувреме "Левски" допусна големи колебания в защита, като няколко пъти кипърците имаха добри шансове пред Милан Миятович. В предни позиции играта не вървеше, като липсваше и контрол в средата на терена.

В 29-ата минута Тричковски се разписа за втори път, след като засече ефектно от въздуха подаване на Яну.

Единственият точен удар за сините отправи Станислав Костов, но той беше прекалено слаб и не затрудни вратаря на АЕК.

След почивката ситуацията на терена не се промени драстично, като въпреки плахите опити на "Левски", АЕК беше тимът, който диктуваше темпото и контролираше играта.

Зачестиха нарушенията, а АЕК се чувстваше много по-добре на терена, като вече не срещаше никакъв отпор от българските футболисти.

В последния четвърт час Тричковски се разписа още два пъти. Първо вкара в 75-ата минута след подаване на Ектор Евел, като изпревари Мартин Райнов. Осем минути преди края македонецът беше точен за четвърти път, като получи добро подаване от Акоран от вратарското поле не пропусна.

Дневник