С уроци по история, астрономия и бизнес младите хора в Шумен ще отбележат 12 август, Международният ден на младежта. Организатори на проявите са Община Шумен и Общинският младежки съвет.

Събитията, насочени към младите хора ще се състоят на три места в града - Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, младежката сфера, разположена пред „Безистена“ и парка между общината и Регионалната библиотека.

Проявите стартират в 10.00 часа в Деня на младежта с отворени врати до 15.00 часа в Астрономическата обсерватория. Там в 12.00 часа ще се прожектира и филм за Слънчевата система, а от 21.00 часа е предвидено наблюдение на планетата Сатурн, за което организаторите са осигурили безплатен автобусен транспорт до обсерваторията, който  тръгва от сградата на общината в 20.45 часа и в 21.30 часа.

В 13.30  и в 16.00 часа на Мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ под формата на беседи служители от ОП „Туризъм, публични прояви и атракции“ пък ще запознаят младежите с интересни факти по изграждането на монумента, а в Информационния център към комплекса в 14.30 часа ще бъде прожектиран филм, разказващ за историята на паметника.

В 18.00 часа в младежката сфера, разположена в парка пред „Безистена“ младите  хора, които искат да научат как се създава успешен бизнес в Шумен ще се срещнат и разговарят с гостуващите дизайнери Михаел Върбанов и Емил Личев.

Отбелязването на Международния ден на младежта ще завърши в парка между общината и Регионалната библиотека. Там в 20.00 часа ще започне концерт на танцовите формации „Емоушън“, „Танцувалня“ и „WoW“. Гост-изпълнители ще бъдат младите певци Ивайло Иванов - Играта и Денислава Сашова - Диона.

ШУМ.БГ