С голово шоу беше отрит новият сезон във Висшата лига. Вторият от предишната кампания "Ливърпул" разгроми с 4:1 новака "Норич" на "Анфийлд".

Грант Ханли си отбеляза автогол в началото, а до края на първата част за "Ливърпул" се разписаха Мохамед Салах, Вълджил ван Дайк и Дивок Ориги. С добра игра и почетен гол за "Норич" се отличи Теему Пуки.

Шампионът в Чемпиъншип изненада противника си с дейна игра в атака и преса в началото на мача. Футболистите на "Норич" обаче не можаха да се противопоставят пред класата и ефективността на "Ливърпул".

 Червените бяха отборът, който нанесе първият удар. Анди Робъртсън пое топката в своята половина и продължи към Ориги. Нападателят напредна по левия фланг и центрира, като кълбото се отклони във вратата при опит за изчистване на Ханли.


Устремът на мърсисайдци продължи и атака, развивала се след разбърквания вдясно, завърши с гол на Салах. Египтянинът получи подаване от Роберто Фирмино в наказателното поле и плъзна топката в далечния ъгъл в 19-ата минута.

Малко по-късно Марко Щиперман затвърди доброто впечатление от "Норич" с изстрел от границата на наказателното поле, но Алисон спаси.

В 28-ата минута "Ливърпул" вече водеше с три гола. Вайн Дайк беше в центъра на събитията, като бранителят се разписа с удар с глава след центриране от корнер.

Десет минути по-късно Алисон беше принуден да напусне заради контузия. Вратарят на "Ливърпул" беше сменен от новото попълнение Адриан.


Интригата в мача приключи още в края на първата част, когато Ориги се разписа с удар с глава. Нападателят беше оставен сам да засече диагонално центриране на Трент Александър-Арнолд.

Футболистите на "Ливърпул" бяха гладни за още голове в началото на втората част. Добри възможности за гол се откриха последователно пред Джордан Хендерсън, Фирмино и Салах, но никой от тримата не успя да се разпише.

До почетен гол обаче стигна "Норич" в 64-ата минута. Пуки ознаменува добрата си игра в мача, като финландецът вкара с удар по земя след подаване, извело го зад защитата на "Ливърпул".

Дневник