"Тотнъм" започна новия сезон във Висшата лига с неочаквано трудна победа над новака "Астън Вила" на своя стадион в Лондон. "Шпорите" спечелиха с 3:1, но се нуждаеха от късен обрат, след като губеха с 0:1 до 73-ата минута.

Джон Макгин изведе състава от Бирмингам напред още в деветата минута. "Тотнъм" стигна до успеха с голове на новото попълнение Тангуа Ндомбеле в 73-ата минута и Хари Кейн в 86-ата и 90-ата.

"Шпорите" контролираха топката в близо 70% от времето и обсадиха вратата на "Вила", но през първите 45 минути голови положения липсваха. Футболистите в бяло нямаха много идеи в предни позиции, а Кейн остана изолиран.

Гостите поведоха в деветата минута. Централният защитник Мингс прати дълга топка напред, а Джон Макгин се възползва от нерабизрателство между Давинсон Санчес и Дани Роуз. Той влезе в наказателното поле и с удар по тревата с левия крак реализира.

До почивката головите шансове бяха малко, а след паузата "Вила" засили агресията и се стремеше да руши играта на "Тотнъм". С навлизане в последните 20 минути "шпорите" все още изоставаха, но вкара гол в 72-ата.

След пряк свободен удар топката се задържа трайно в полето на "Вила", но Лукас Моура я върна към Ндомбеле, а той с топовен изстрел от около 22 метра не остави шансове на вратаря на гостите.

Натискът на "Тотнъм" се засили в края и в заключителните минути дойде времето на Хари Кейн. Звездата на "шпорите" изведе тима си напред в 86-ата минута, когато топката стигна малко случайно до него, но той се възползва и вкара от около пет метра.

Отново Кейн оформи крайния резултат в 90-ата минута, вкарвайки след подаване на Муса Сисоко.

Дневник