Американският режисьор Куентин Тарантино обяви, че неговият десети, последен филм ще бъде като епилог, писа "Холивуд рипортър".

Той сподели това по време на посещението си в Москва, което освен пресконференция за най-новия му филм "Имало едно време в Холивуд" включваше и обиколка на Кремъл с министъра на културата Владимир Медински, както и дегустация на сирена.

Пред изданието Тарантино обяснява, че ако човек разсъзждава над идеята как всичките му филми разказват една история и всеки един от тях е като вагон, който свързан с останалите, образува цял влак, то последният по някакъв начин ще е голямата финална кулминация. "Мога да си представя, че десетият ще е малко по-епилогичен."

Режисьорът потвърди, че планира да създаде общо десет филма в кариерата си и че му предстои да направи само още един, но не сподели допълнително информация за него.

По време на обиколката си в Кремъл Тарантино е бил заинтересован да разбере какво е нужно, за да може човек да бъде погребан в Кремъл или близо до него, и му е било обяснено, че трябва да е член на царското семейство, допълва агенция ТАСС.

Въпреки разходката си с министъра на културата режисьорът сподели и несъгласието си с политиката на руското правителство спрямо определени неща. "Не съм съгласен с някои неща, които чувам, че се случват, когато стане дума за управлението. Но когато съм тук, съм тук, за да видя хората от Русия. Тук съм, за да видя феновете си", коментира той пред независимата телевизионна мрежа "Дожд".

Дневник