"Барселона" и "Байерн" (Мюнхен) постигнаха договорка за преотстъпването на Филипе Коутиньо от каталунския клуб при баварците, обявиха шампионите на Германия. Бразилският атакуващ халф ще играе на "Алианц арена" до края на сезона, като "Байерн" има опция за постоянното му закупуване.

Новината беше съобщена след първия мач на "Байерн" за сезона, в който баварците завършиха 2:2 с "Херта". В същата вечер "Барселона" гостува на "Атлетик" (Билбао), като Коутиньо пътуваше с тима. Два часа преди двубоя обаче бразилецът е бил изваден от групата, като според германски медии тогава е постигната договорката между двете страни.

Очаква се в началото на следващата седмица бразилецът да пътува до Мюнхен, където ще бъдат уточнени и последните детайли. Заплатата на бразилеца е 12 милиона евро годишно, като тя ще бъде плащана от германския шампион.

"Заедно с Хасан Салихамиджич пътувахме до Барселона, където постигнахме договорка с клуба и Филипе Коутиньо за неговото преминаване при нас под наем. Ние следим играча от доста дълго време, тук не става въпрос за името, а за качеството, което той ще донесе в нашия тим", каза изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге.

От "Байерн" благодариха на "Барселона" за добрата комуникация между двата клуба.

Коутиньо беше купен от "Барселона" в началото на 2018 г. за 145 милиона евро. Бразилецът се превърна във втория най-скъп играч в света след трансфера си от "Ливърпул", но така и не успя да се наложи на "Камп ноу".

Той изигра 76 срещи за "Барселона", в които вкара 21 гола и даде 11 асистенции. След привличането на Антоан Гризман при каталунците и очакващото се завръщане на Неймар, за Коутиньо не остана място в състава.

Дневник