"Реал" (Мадрид) започна с успех новия сезон в Ла Лига, като надви с 3:1 "Селта" като гост. Визитата на кралския клуб на "Балаидос" беше белязана от истинска битка на терена, като имаше седем жълти картона, един червен и общо 32 нарушения от двата тима.

Точни за "Реал" бяха Карим Бензема, Тони Кроос и Лукас Васкес. За домакините от "Селта" се разписа Лосада в края на мача.

След месеци на проблеми между Зинедин Зидан и Гарет Бейл, уелсецът беше реабилитиран и започна като титуляр. Той дори изигра важна роля при първото попадение, отбелязано от Карим Бензема още в 12-ата минута.

Бейл излъга двама по крилото, центрира прострално и намери Бензема, който просто засече в мрежата от няколко метра.

До края на първата част на терена преобладаваше битката и по-острите влизания. След паузата носителят на "Златната топка" Лука Модрич беше изгонен с директен червен картон, след като настъпа Денис Суарес. Ситуацията беше прегледана на видеоповторение и въпреки протестите на "Реал", Модрич беше изгонен.

Оставането с десет души не се отрази на състава и в 61-ата минута "Реал" удвои аванса с. Марсело намери Тони Кроос, а от около 25 метра с топовен удар германецът не остави шансове на вратаря - 2:0.

В заключителните 10 минути на двубоя паднаха още два гола, по един за съперниците. В 80-ата Лукас се разписа след хубаво подаване на Бензема. В добавеното време галисийци върнаха едно попадение чрез Лосада, който беше точен при контраатака.

Дневник