"Манчестър сити" се върна на пътя победите с успех при гостуването си на "Борнемут". Шампионите се наложи с 3:1, като главна роля имаше нападателят Серхио Агуеро.

Аржентинецът вкара две попадения, с което вече има 400 гола в кариерата си на клубно и национално ниво. 235 от тях са с екипа на "Манчестър сити".

Рахим Стърлинг добави един гол за "гражданите", а за "Борнемут" се разписа Хари Уилсън

"Борнемут" опита да застраши вратата на съперника още в първата минута, когато контраатака на домакините завърши с удар на Джошуа Кинг, но Едерсон спаси.

Малко по-късно Стърлинг беше изведен и върна топката към Бернардо Силва. Португалецът стреля моментално, но ударът му мина встрани.

"Сити" поведе след 15 минути игра, когато се разписа Агуеро. Атаката за гола отново се разви отляво, като Кевин де Бройне опита да засече центриране, но белгиецът не уцели точно топката. Тя попадна в Агуеро, който отблизо не сбърка.

Де Бройне записа 50-а асистенция в 123 мача във Висшата лига. Той се превърна във футболиста, който успява да достигне най-бързо до тази кота.

"Борнемут" можеше да изравни в 38-ата минута след неразбирателство между Едерсон и Николас Отаменди, но Адам Смит не се възползва от възможността и стреля над вратата.

Пет минути по-късно Стърлинг удвои преднината на "Сити". Англичанинът нахлу бързо в наказателното поле, като засече страхотен извеждащ пас на Давид Силва. Това беше 11-ият гол на Стърлинг срещу "Борнемут", като това е отборът, срещу когото има най-много попадения.

Последният интересен момент от първото полувреме беше на сметката на домакините, които върнаха едно попадение. В добавеното време Уилсън вкара красив гол след изпълнение на фаул.

През втората част "Сити" имаше пълен контрол върху мача, като с пропуски се отчетоха Силва, Стърлинг и Де Бройне.

Голът на успокоението за "гражданите" дойде в 64-ата минута. Агуеро се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле и се разписа със силен удар отблизо.

Дневник