Григор Димитров започна успешно участието си на US Open. Българинът се наложи с 6:1, 6:7 (2), 6:4, 6:3 срещу Андреас Сепи.

Това беше втората победа за Димитров в последните му девет мача. Той заслужи първия си успех в Ню Йорк от две години, след като миналия сезон беше отстранен от Стан Вавринка.

Във втория кръг негов съперник ще е 12-ият в света Борна Чорич или руският квалификант Евгений Донской.

Мачът започна отлично за Димитров. Българинът действаше много уверено и превърна в точки две от трите си възможности за пробив, за да стигне до 6:1.

От начало на втория сет двубоят се промени и стана много по-труден за българина. Сепи постигна ранен пробив за 2:0, но Димитров отговори мигновено. Последва размяна на сервис геймове, а българинът направи много важна стъпка с пробив за 5:4, след което сервираше за успех в сета. Вместо това съперникът му върна пробива, а в последвалия тайбрек италианецът се наложи със 7:2 точки.

Димитров започна добре третия сет и след пробив поведе с 3:0. При 4:1 той поведе с 40:0 и беше на крачка от нов пробив, но вместо това минути по-късно Сепи вече беше изравнил за 4:4.

Българинът съумя да постигне целта си след пробив от шестия опит в маратонския десети гейм.

Четвъртият сет вървеше равностойно и оспорвано до 3:3. След това Димитров отново пое инициативата и макар да му трябваха доста усилия, успя да стигне до победата. В седмия гейм той изпусна преднина от 40:0 при сервис на Сепи, който се спаси. След това обаче българинът проби за 5:3, а впоследствие се защити от възможност да бъде пробит и спечели.

Дневник