Министър-председателят Бойко Борисов счупи с юмрук дъска и беше удостоен с почетния девети дан в корейското бойно изкуство таекуондо при посещението му в Световната централа по таекуондо в Сеул KUKKIWON. Премиерът е на официално посещение в страната до 28 септември.

KUKKIWON е официалната организация, която управлява дейностите по таекуондо и допринася за глобализацията на бойното изкуство. Борисов припомни, че преди демокрацията този вид спорт у нас е бил забранен.

"Нашият боен клуб беше маскиран като танцов състав. Тренировките бяха като тайнство `85-та, `86-та, `87-ма", отбеляза Борисов.

Той посочи, че принципите на таекуондо са интересни, като този спорт има идеология, изключително важна за съвременния свят и за политиците включително. "Да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир", изброи част от принципите Бойко Борисов.

"Но най-вече да не се страхуваш от нищо", добави българският премиер след удостояването с почетния девети дан по таекуондо.

 Дневник