Три от оригиналните звезди от актьорския състав на филма "Джурасик парк" ще се съберат пак за ново продължение на научнофантастичната филмова поредица "Джурасик свят", съобщава специализираното издание за кино Deadline.

Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблум ще съживят образите си съответно на двамата палеонтолози и математика във филм, чието работно заглавие за момента е "Джурасик свят 3".

И тримата актьори се снимат в хита "Джурасик парк" от 1993 г., създаден по книгата на Майкъл Крайтън и режисиран от Стивън Спилбърг. Всеки от тях след това се е появявал отделно в последвалите негови разклонения.

Първият филм е сниман през август 1992 г. на Кауай и прави премиерата си през април следващата година, след което се превръща в най-печелившия филм дотогава - световен боксофис от близо 1 млрд. долара. Освен че е посрещнат добре от критиката, той печели и много кинонагради, включително 3 оскара за специални ефекти и звук.

Поредицата "Джурасик свят" започна да се снима през 2015 г. след разочароващия търговски успех на предходните продължения "Изгубеният свят" и "Джурасик парк 3". Тя успя да постигне боксофис успех с 1.7 млрд. долара за първата си част и още 1.3 млрд. долара за продължението от 2018 г.

Следващият филм ще бъде режисиран от Колин Тревъроу и отново ще е с участието на Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Очаква се снимките му да започнат следващата година и да е на голям екран през лятото на 2021 г.

Дневник