Левски" прескочи първия кръг за Купата на България след разгром срещу "Спартак" (Варна). Сините не срещнаха съпротива и победиха съперника с 5:1 в мач, който се игра в Балчик.

Два гола за "Левски" вкара 17-годишният Мартин Петков, като той беше близо да завърши двубоя с хеттрик. По едно попадение за успеха добавиха Франко Мазурек, Дани Алар и Насиру Мохамед.

Очаквано "Левски" беше по-дейният отбор, като сините наложиха натиск още в началото. Първата възможност за гол се откри пред Алар, който засече с глава центриране от фаул, но ударът на австриеца не затрудни вратаря Иван Иванов.

В 11-ата минута Мохамед вкара топката във вратата, но попадението беше отменено заради засада. В средата на полувремето ганаецът засече центриране по акробатичен начин, но Иванов спаси.


Защитата на "Спартак" удържа 28 минути, когато "Левски" взе преднина. Мазурек получи пространство да овладее и се разписа с удар от границата на наказателното поле.

Сините удвоиха преднината си в края на полувремето чрез гол на Алар. Австриецът засече с глава центриране на Иван Горанов, който се отчете с добър пробив по левия фланг.

Интригата приключи в началото на втората част, когато "Левски" вкара три гола за седем минути. Мохамед напредна в наказателното поле и плъзна топката под вратаря.

Само две минути след появяването си в игра Мартин Петков успя да се разпише. Той направи добавка в 55-ата минута, а в следващата атака прецизно овладя дълго подаване на Филише Нашименто и завърши хладнокръвно с удар покрай вратаря.

"Спартак" върна един гол в 63-ата минута благодарение на грешка на Мартин Райнов. Той беше преодолян от настоятелния Янаки Смирнов, който центрира и Ивайло Русев отклони топката под краката на Николай Михайлов.

Усилията на "Спартак" не стигнаха за нов гол, а в края на мача двубоят беше спрян за няколко минути заради излизане на фенове на "Левски" извън огражденията.

Дневник