Българският футболен съюз (БФС) обяви, че набира национали. Не става въпрос за футболисти, а за играещи на електронната игра KONAMI eFootball PES 2020, посветена на Евро 2020 по футбол.

България е заявила участие на първото е-европейско първенство – UEFA eEURO 2020, съобщават от организацията.

"Основният фокус на турнира е отборният елемент, който стои в сърцевината на футболната игра – и именно поради тази причина всяка асоциация ще избере между двама и четирима геймъри, които да представляват държавата", посочват от БФС в сайта си.

Финалните състави ще бъдат избрани с онлайн турнири между ноември 2019 и януари 2020 г., а след това ще има европейски квалификации за класиране на финалния турнир. Желаещите да се включат в предизвикателството трябва да са навършили 16 години и да се запишат на eEURO2020.com. Задължително е те да притежават копие от играта и да участват от името на родната си държава, се казва в информацията.

Жребият за квалификациите ще се проведе през януари догодина и ще раздели държавите в десет групи за онлайн пресявките, които ще се изиграят между март и май 2020 г.

Всяка страна ще играе два мача (един на един) срещу останалите отбори в групата, а точките от срещите ще се събират, за да се определи крайното класиране. Шестнадесет държави ще получат квота за финалния турнир в Лондон, където ще бъде определен и първият е-европейски шампион.

Дневник