Руснакът Андрей Рубльов ще бъде съперниик на Григор Димитров в първия кръг на турнира от сериите АТП 500 в Пекин. Това отреди жребият за надпреварата, теглен в китайската столица.

Това е втори турнир от азиатското турне, което за Димитров започна с участие в Ченду. Там българинът отпадна на четвъртфиналите от казахстанеца Александър Бублик.

До момента Димитров и Рубльов са се срещали три пъти, а бившият №3 води с две на една победи. В първия двубой помежду им Рубльов спечели, като се наложи на старта на US Open през 2017 г. През 2018-а дойдоха два последователни успеха за българина - на Australian Open и на турнира в Ротердам.

Потенциален съперник на Димитров още във втория кръг е Фабио Фонини, който се изправя срещу Михаил Кукушкин от Казахстан. В потока на българина са още Карен Хачанов, Марко Чекинато, Анди Мъри и Домииник Тийм, който е първи поставен.

В другата половиина на схемата са Александър Зверев, Гаел Монфис и Стефанос Циципас. В надпреварата не участват първите трима в световната ранглиста Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Междувременно след обновяването на световната ранглиста в понеделник Григор Димитров ще се изкачи с едно място. След като преди турнира в Ченду българинът загуби една позиция и беше 26-и заради скок на Лука Пуй с две места.

Достигането до четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Ченду Димитров взима 33 точки и изпреварва Милош Раонич на 25-ата позиция. През следващата седмица в Пекин българинът има да защитава 45 точки, след като преди година отпадна във втори кръг от сърбина Душан Лайович.

Дневник