Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър ще се завърне на ринга на 23 ноември в мач с Луис Ортис. Това съобщи американският боксьор, след като датата на сблъсъка беше официално оповестена.

Това ще бъде реванш между Уайлдър и Ортис, а арена на двубоя ще бъде Лас Вегас.

Двамата се срещнаха през 2018 г., когато американецът спечели с технически нокаут над кубинския си съперник в 10-ия рунд.

След успеха си над Ортис през миналия март, 33-годишният Уайлдър се би с Тайсън Фюри през декември 2018 г., когато мачът помежду им завърши наравно. Последният му мач беше през май, когато Уайлдър нокаутира Доминик Бризийл за 137 секунди.

Бронзовият бомбардировач, както е известен Уайлдър, има 41 победи и едно равенство на професионалния ринг. Дотук само една от победите му не дойде след нокаут, като това се случи на 17 януари 2015 г. срещу Бърмейн Стивърн. Именно в този мач Уайлдър спечели и пояса на WBC.

Две години по-късно американецът все пак нокаутира Стивърн още в първия рунд.

Плановете на Уайлдър включват реванш срещу Фюри през февруари 2020 г. Ако той запази титлата на Световния боксов съвет, американецът може да се насочи към дългоочакван мач за определяне на абсолютен световен шампион и обединяване на поясите в тежка категория.

Това зависи и от изхода на срещата между Анди Руис и Антъни Джошуа през декември в Саудитска Арабия. В момента Руис държи останалите пояси в категорията, след като детронира Джошуа по сензационен начин.

Дневник