Дербито от седмия кръг на Висшата лига между "Манчестър юнайтед" и "Арсенал" завърши без победител - 1:1. При непрестанен дъжд и трудни условия на "Олд трафорд", двата съперника се стремяха всячески към трите точки, но никой не успя да наложи доминация.

Скот Мактоминей изведе "червените дяволи" напред в 45-ата минута след прекрасен изстрел от границата на наказателното поле. Пиер-Емерик Обамеянг обаче изравни за "артилеристите" в 59-ата.

Резултатът оставя "Арсенал" на четвърто място в класирането с 12 точки, с девет по-малко от лидера "Ливърпул", четири от "Манчестър сити" и две от третия "Лестър". "Артилеристите" са без загуба в четири поредни срещи.

"Юнайтед" е на другия полюс, като е 10-и в таблицата с девет точки. "Червените дяволи" имат само една победа в последните си шест двубоя.
През първата част преобладаваше битката по терена и тактическото надлъгване между двамата мениджъри. Головите положения не бяха толкова много, като по-интересните моменти дойдоха точно преди почивката.

Първо "Арсенал" направи контраатака на висока скорост, при която Букайо Сака се оказа на стрелкова позиция. Неговият удар обаче беше спасен от Давид де Хеа, а секунди по-късно испанският вратар спря и опит за добавка на Матео Гендузи.

"Юнайтед" отговори по най-добрия начин и в 45-ата минута излезе напред в резултата. Скот Мактоминей реализира с невероятен шут от границата на наказателното поле, който влетя в горния десен ъгъл на Бернд Лено.

След паузата "Арсенал" започна по-добре и успя да притисне домакините. В 55-ата минута Лукас Торейра пропусна изгоден шанс, като не успя да нанесе удар след хубаво подаване на Обамеянг.

Габонецът сам взе нещата в свои ръце и в 59-ата минута изравни. Той се разписа след подаване на Сака, който го изведе сам срещу вратаря. Първоначално беше отсъдена засада, но повторенията и системата VAR показаха, че Обамеянг е в редовна позиция и голът беше зачетен.

Само две минути след попадението на Обамеянг "Арсенал" можеше и да излезе напред, но Сака пропусна невероятна възможност.

До края на мача и двата съперника имаха своите шансове. По-чистият беше за домакините, но ударът от фаул на Рашфорд беше спасен от Лено с една ръка.

Дневник