Започнаха строително-ремонтните дейности по 12 улици в централната част на града, които ще влязат в зоната за платено почасово паркиране, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ремонтите започнаха по ул. „Мизия“, ул. „Братя А. и В. Стоянови“ и ул. „Герила“, където се извършват подготвителни работи. По улица „Мизия“ е разрушена старата паважна настилка, там се предвижда цялостно асфалтиране. Дейностите включват още изграждане на нови тротоари и бордюри от двете страни на улицата.

По улица „Братя А. и В. Стоянови“ ремонтът започна от тротоара, който се намира от страната на Младежкия дом. Старите плочки са отстранени и на тяхно място ще бъде положена асфалтова настилка. Ще се преасфалтира и уличното платно. Улица „Герила“ също ще бъде цялостно преасфалтирана, а тротоарите и бордюрите от двете страни на улицата ще бъдат подменени.

Ремонтите се извършват от фирма „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка от Община Шумен на стойност 354 хил. лв. с ДДС.

Улиците, които са включени в разширяването на синята зона са разположени южно и северно  от булевард „Славянски". Това са: „Христо Смирненски“, „Хан Крум“, „Хан Омуртаг“, „Рафаил Попов“, „Княз Борис I“ в отсечките от бул. „Славянски“ до ул. „Цар Иван Александър“ и пл. „Ал. Стамболийски“, улиците „Герила“, „Братя А. и В. Стоянови“, „Мизия“, „Владимир Вичев“ и „Илия Блъсков“ в отсечките от бул. „Симеон Велики“ до ул. „Цар Освободител“.

ШУМ.БГ