Ученици от СУ “Сава Доброплодни“ получиха светлоотразителни елементи свързани с безопасността им при движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.   Светлоотразителните жилетки, които бяха подарени на учениците, са продължение на  инициативата на шуменската полиция „Видими на пътя“, с която се цели да се заостри вниманието на шофьорите за пресичащите деца.

Днес първокласниците от училището бяха посетени от комисар Йордан Дундаков от областната дирекция на полицията  в Шумен. В кратка беседа на учениците бяха припомнени основни правила за придвижване до училище и вкъщи.

„Изработихме тези красиви жилетки, на които пише „Видими на пътя“, за да може вашите родители довечера като се приберете да ви ги сложат на раничките.  Като се движите по тротоарите  сутрин или близо до пътя, фаровете на автомобилите ще ги осветяват и водачите ще знаят, че по улицата се движат най-малките участници в движението. Ние сме за това, да се грижим за вашето здраве и безопасност в придвижването до и от училище“, обясни на  първокласниците началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР- Шумен Йордан Дундаков.

Светлоотразителните жилетки, които получават учениците от Шумен, са изработени с финансова подкрепа на фирма „Алкомет“ АД.

ШУМ.БГ