Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че е подал оставката си и напусна заседанието на изпълнителния комитет на организацията. Той каза, че от много време е обмислял да подаде оставката си.

"Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Не че аз съм виновен, но предпочетох да оставя колегите да са спокойни", заяви Михайлов.

На въпрос на "Дневник" дали е станал жертва на подготвена акция, той отговори: "Със сигурност не е организирано от БФС". И добави, че футболният съюз е направил необходимото, за да се организира двубоят с Англия, както и че голяма част от напрежението е дошло от Англия.

"За 14 години със сигурност имам вина някъде. Футболният съюз е много широко понятие. Тук съм ви казвал хиляда пъти - футболният съюз е регулатор и не може да реагира на ставащото в клубовете и за работата с младите. А и за играта на националния отбор - аз като бях вратар, шест гола не са ми вкарвали", каза той.

"Благодаря за последните 14 години и за съвместната работа", обяви той пред журналисти и започна ретроспекция за направеното, докато е бил начело на БФС.

Посочи, че бюджетът на футболния съюз се е увеличил около три пъти. "Всички може да смятате и да направите разликата. Във всичките години парите са вървели нагоре."

Очаквайте подробности!

Дневник