От ВиК-Шумен не се ангажират с прогноза кога ще бъде възстановено водоподаването. В момента екипи търсят на терен дали няма нова голяма авария по довеждащия водопровод.

Това съобщи за ШУМ.БГ управителят на дружеството Илиян Илиев.

"Вече не мога да броя дали е втора или трета авария. Обхожда се трасето, екипите нямат връзка все още с нас и за съжаление не мога да ви потвърдя, да ви кажа нещо конкретно и точно. Очакваме екипите да влязат в обхват и да кажат какво са видели. Системата пробваме да я пълним, намалихме водоподаването към Търговище до 100 литра в секунда, за да видим дали ще получим преднапор. Всичко възможно правим, за да можем да докараме вода в града", каза Илиян Илиев.

Той допусна, че е възможно да има авария на довеждащия водопровод под река Камчия.

"Ако няма такава и всичко е наред, трябва до вечерта да има вода, но ако действително открият голяма авария, няма как да гарантирам, че ще дойде водата", каза още управителят.

Припомняме, че водата спря вчера в 17,00 часа. Тази сутрин от дружеството информираха, че са отстранили две аварии и че системата вече се пълни с вода.

В 15,44 часа от пресцентъра на ВиК изпратиха съобщение, което гласи следното: "Уважаеми колеги, каним ви в случай на проявен от вас интерес да посетите на място новата авария и мерките, които ВиК - Шумен предприема за преодоляване на кризата с водата".

ШУМ.БГ