Шарл Льоклер с "Ферари" ще стартира от полпзишън в Гран при на Мексико, 18-и кръг за сезона във Формула 1. Пилотът от Монако не беше най-бърз на трасето "Ерманос Родригес", след като най-доброто време даде Макс Верстапен. Холандецът обаче получи наказание от три места на решетката. Квалификацията беше много оспорвана и предложи страхотна битка, а новият рекорд на пистата 1:14.758 минути, беше записан от Верстапен при жълти флагове.

Това стана след катастрофа на Валтери Ботас в края, а след дълго разследване стюардите устанвиха, че Верстапен не е намалил скоростта.

Така на първа редица ще застанат пилотите на "Ферари" Льоклер и Себастиан Фетел. Състезателят от Монако ще потегли за седми път от първата позиция през сезона, като води по този показател пред всички останали.

Зад съотборниците от "Ферари" ще се наредят Люис Хамилтън и Верстапен, следвани от Алекс Албън и Ботас.

В квалификацията в Мексико се спази тенденцията има различен пилот, който да бъде най-бърз в сесията и да потегля от полпозишън. В последните две години състезанието беше печелено от Верстапен.

Стартът за Гран при на Мексико е в неделя от 21.10 часа българско време. Хамилтън има шанс да спечели предсрочно титлата, ако вземе повече точки от съотборника си Ботас.

Дневник