Искам да благодаря на всички, които излязоха да гласуват. Благодаря на тези, които подкрепиха мен и общинските съветници и дадоха гласа си за нас. Благодаря им за  доверието. Смятам, че постигнахме много през последните 4 години, поставили сме си доста амбициозни задачи, които с моя екип ще успеем да изпълним в следващия мандат.

Това каза на пресконференция днес кандидатът за кмет на Шумен от ПП ГЕРБ Любомир Христов.

Той отдаде добрия резултат на първия тур на изборите вчера и на факта, че отборът на ГЕРБ е водил позитивна кампания, с многобройни срещи с граждани, работещи в различни фирми, представители на различни съсловия, с които са обсъждани постиженията досега и идеите за бъдещето.

Христов заяви, че за балотажа в неделя ще приеме подкрепа както отдясно, така и отляво, но категорично подчерта, че ще води единствено разговори на принципна основа, в интерес на гражданите. 

"Преди 4 години някои кандидати се опитваха между първия и втория тур да извиват ръце. Не съм позволявал и няма да позволя някой да ми извива ръцете и да работя срещу интересите на шуменци, само и само, за да съм кмет. Предния път отказах всякаква подкрепа, защото в замяна искаха постове. Няма да водя скрити разговори с нито една от политическите сили. В безпринципни коалиции няма да участвам. Отсега заявявам - ще оповестя в петък, ако имаме някакви договорки за подкрепа", каза Любомир Христов.

Той предложи в началото на новия управленски мандат всички политически сили в местния парламент да се съберат и да поставят основните приоритети пред града - в образование, инфраструктура, вода, индустрия. "Да се абстрахираме от всякакви политически окраски и да подпишем едно споразумение, което да се следва и за в бъдеще, независимо кой ще бъде кмет", заяви Христов.

Той определи като позитив запазването на броя на общинските съветници на ГЕРБ - 14. От друга страна, отдаде ниската избирателна активност на нежеланието на хората да ходят на избори. "Най-вероятно им омръзна да ги лъжат и да им обещават. Ние точно затова не обещавахме неща, които не можем да изпълним. Така беше през 2015-та година, така е и сега. Това, което обещаваме, ние гарантираме, че ще го изпълним, както обещаното 2015-та година съм изпълнил на 100%. Ако ми бъде гласувано доверие в неделя, още от пъвия ден ще започнем изпълнението на заложеното в нашата програма", каза Христов.

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Шумен