Григор Димитров преодоля първото препятствие на турнира "Мастърс 1000" в Париж. В мач с две лица българинът направи обрат с 4:6, 6:1, 6:2 срещу представителя на домакините Юго Умбер.

Това беше първи мач между двамата. В следващия си двубой Димитров ще срещне Давид Гофен, който започва директно от втория кръг.

Димитров изостана рано в първия сет, като беше пробит в третия гейм. В него българинът не успяваше да вкара първия си сервис, което му създаде проблеми.

В много моменти Димитров действаше прибързано и допускаше грешки, от което се възползва съперникът му. В края на сета двамата си размениха по един пробив и Юмбер затвори частта в своя полза след 6:4.

Димитров вдигна оборотите и започна да влиза по-често в разигравания. Българинът изчисти грешките си, като при свой сервис даде само три точки на Юмбер във втория сет. В него ролите се размениха и Димитров нямаше проблеми да се върне в мача след 6:1.

Уверената игра на Димитров се пренесе в третия сет. Българинът имаше пълен контрол върху случващото се на корта, като в играта му личеше настроение и сигурност.

Дневник